Aude Van De Keere

Donderdag 25 januari

  • 19u30 : Ontvangst
  • 20u00 : Aanvang concert (duurtijd +/- 50’ – geen pauze)
  • 21u00 : Napraten met een drankje

Inschrijven kan via deze site.

Prijs: gratis

Plaats

Napoleonkaai 51 2000 Antwerpen – maps

 

Programma

  • Rameau L’Egyptienne
  • Schumann piano sonate no 2
  • Van De Keere Variaties op een thema van Brahms
  • Scriabin Sonate no 4

Intiem huiskamer pianoconcert
Aude Van De Keere – 25 januari

Feestdagen en het nieuwe jaar. Voor velen dagen van vreugde en gezelligheid, maar laten we ook denken aan zij die een lege stoel aan de kersttafel en bij de jaarwisseling moesten ervaren. Voor rouwenden zijn de feestdagen ook treurdagen, waarop het gemis en verdriet intenser lijken dan ooit. Het lege plekje aan tafel is tijdens zo’n dagen extra voelbaar.

Daarom nodigen we je uit om samen troost te vinden in de kracht van muziek. Zoals muziekpsycholoog Waldie Hanser zegt: “Muziek biedt meer troost dan huilen, eten of steun zoeken bij anderen.”

We verwelkomen je graag bij ons intieme huiskamer pianoconcert. Samen delen we emoties, koesteren herinneringen en vinden steun in de betoverende klanken die troost brengen in moeilijke tijden. Laten we samen stilstaan bij het verlies van onze dierbaren en de kracht van muziek ervaren als een bron van troost en verbondenheid.

‘Door weven verbinden.’ Dit is precies wat ‘verweven’ bij rouw doet. Door het verhaal van jouw verlies te verweven in jouw levensverhaal, blijf je verbonden met diegene die je verloren bent. Hierdoor behoudt hij of zij een kostbare plek in jouw leven, voor altijd. Voel je welkom.

Bio Aude Van De Keere

De Zottegemse Aude Van De Keere, geboren in 2003, begon haar vioolopleiding op vijfjarige leeftijd en voegde daar op achtjarige leeftijd pianolessen aan toe. Ze behaalde snel eerste prijzen in wedstrijden voor beide instrumenten vanaf 2014. Op elfjarige leeftijd nam ze deel aan het internationale kamermuziekfestival “Musica Mundi” en bleef dit doen tot 2020 OLV Hagit Hassid-Kerbel voor piano en Leonid Kerbel voor viool. Ze combineerde haar secundaire studies met haar muzikale ambities via het AGODI topkunsten-statuut en behaalde in 2021 Summa cum Laude haar diploma aan de Musica Mundi School. Momenteel studeert Aude aan het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen bij gerenomeerde Polina Leschenko en viool bij Aylen Pritchin. Aude’s veelzijdigheid als solist en kamermusicus gaat niet onopgemerkt voorbij ; intussen straalt ze als Jong Ambassadeur van het Belgisch Nationaal Orkest!